Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru domu v obci Nečín našli hasiči mrtvého majitele

Dne 18. 3. 2013 krátce před 14. hodinou byla vyslána jednotka HZS Středočeského kraje, stanice Dobříš na likvidaci požáru dvoupodlažního rodinného domu v obci Nečín, místní část Žebrák.

Na místo byly také vyslány jednotky sboru dobrovolných hasičů z obcí Nečín a Dobříš. Dále byl na místo vyslán protiplynový automobil ze stanice Příbram. První na místo dorazila jednotka z obce Nečín, která ihned zahájila průzkum a hasební práce, neboť již při příjezdu byly vidět plameny šlehající z oken domu. Po provedení nezbytných hasebních pracích se činnost jednotek požární ochrany soustředila na vyhledávání osob v objektu, které měly být dle sdělení přítomných svědků v objektu. Tato zpráva se bohužel o několik okamžiků později potvrdila. V domě bylo nalezeno tělo mrtvého muže. Příčina vzniku požáru je současné době intenzivně vyšetřována v součinnosti s Policií ČR. Škoda na majetku byla vyšetřovatelem požárů odhadnuta na 500 000 Kč a uchráněné hodnoty byly stanoveny na 1 500 000 Kč.

V době, kdy měli hasiči v Žebráku ještě plné ruce práce, byly ohlášeny další dva požáry v okrese Příbram. První z požárů se nacházel v Příbrami, část IX, kdy byli hasiči ze stanice HZS Příbram vysláni na požár skládky strusky. Vzhledem ke skutečnosti, že se jednalo o odpadní strusku, nezpůsobil požár žádnou škodu.

Za několik okamžiků od nahlášení požáru strusky byl ohlášen další požár – a to dřevěného altánu na zahradě rodinného domu v obci Hříměždice. Na místo byla vyslána jednotka HZS ze stanice Sedlčany a jednotka sboru dobrovolných hasičů z obce Hříměždice.

Dále byla k požáru také vyslána jednotka sboru dobrovolných hasičů z obce Dobříš, která byla u požáru v Žebráku jako záloha. Požár způsobil škodu za 150.000 Kč. Příčina vzniku požáru je v současné době v šetření.

por. Bc. Pavel Šušola
Vyšetřovatel požárů ÚO Příbram

Sdílet