Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po požáru sedačky v Ostravě jeden mrtvý a jeden zraněný člověk

Tragický konec měl v pátek 29. 12. 2006 odpoledne požár v jednom z bytů v panelovém domě v Ostravě-Bělském lese. Hasiči na místě nalezli tělo mrtvého člověka, druhý obyvatel bytu se nadýchal zplodin hoření a sanitka jej převezla do nemocnice.

Požár na ostravském sídlišti Bělský les v ulici Vlasty Vlasákové byl ohlášen na Centrum tísňového volání v Ostravě v pátek po druhé hodině odpoledne. Na místo vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje z ostravských stanic v Zábřehu a v Hrabůvce, celkem šest hasičských vozidel.

Hasiči po proniknutí do bytu ve druhém nadzemním podlaží zjistili, že v obývacím pokoji hoří sedačka. Zde také našli jednu mrtvou osobu. Požár během několika minut uhasili. Z bytu také odvedli druhou osobu, která byla zraněná, a předali Zdravotnické záchranné službě, která ji odvezla do Městské nemocnice Ostrava-Fifejdy. Další informace o obou lidech nejsou k dispozici.

Požár se díky včasnému zásahu hasičů nerozšířil, zůstal lokalizován na ploše 2 × 2 metry. Vyšetřovatel hasičů odhaduje předběžnou škodu na 200 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je v šetření.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet