Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Silný vítr opět zaměstnává hasiče v Olomouckém kraji

Tři výjezdy profesionálních hasičů ze Šternberku si vyžádal silný vítr, který v noci foukal v Olomouckém kraji.

První výjezd spojený s větrem byl oznámen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v pondělí 25. března 2013 v 21:27 hodin. V obci Komárov spadla silná větev na komunikaci a bránila průjezdu. Hasiči ji pořezali a odstranili.

Druhá událost byla oznámena na tísňovou linku v úterý 26. března 2013 v 1:10 hodin. Ve Šternberku na Jívavské ulici se uvolnila a spadla asi 1/4 plechové střechy supermarketu na přilehlé parkoviště. Spadlé plechy poškodily zaparkované vozidlo. Na místě pracovali profesionální hasiči ze Šternberku a Uničova a dobrovolní hasiči z Bohuňovic. Velitel zásahu na místo povolal bagr ze Správy silnic Olomouckého kraje, který plechy na zemi slisoval a odtáhl do závětří k budově. Hasiči dále latěmi a hřebíky zajistili zbytek plechové střechy, který na supermarketu zůstal, protože hrozilo, že se plechy budou dále větrem uvolňovat. V 3:24 hodin se hasiči vrátili zpět na základny.

Třetí událost spojenou s větrem vyjeli zlikvidovat šternberští hasiči v úterý 26. března 2013 v 6:41 hodin do Paseky. Na střeše místní základní školy se uvolnil plech dlouhý 10 m a hrozil pádem na ulici. Hasiči ho sundali, střechu zajistili a místo předali starostovi obce.

Další výjezdy:

  • 8:53 hodin, Velká Bystřice

Na silnici z Velké Bystřice na Lošov na silnici strom o průměru asi 25 cm, který bránil v provozu. Dobrovolní hasiči z Velké Bystřice strom pořezali a uklidili.

  • 9:07 hodin, Přerov, Žerotínovo náměstí

Na štítu budovy se uvolnil plech. Profesionální hasiči z Přerova jej pomocí výškové techniky odstranili (fotografie ze zásahu najdete na konci tiskové zprávy).

  • 10:14 hodin, Šternberk, Bezručova

Na dvoupatrovém domě se uvolnily plechy na střeše. Hasiče ze Šternberku po příjezdu pustil majitel na půdu a hasiči plechy připevnili.

  • 11:36 hodin, Svatý Kopeček, Dvorského

Rozlomený spadlý strom profesionální hasiči z Olomouce odstranili.

  • 12:08 hodin, Šternberk, Hvězdné údolí

Hasiči připevnili uvolněný plech na střeše rodinného domu.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet