Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragickou dopravní nehoda u obce Velíková spolujezdkyně z osobního vozidla nepřežila

V 09:15 hodin bylo krajské operační středisko HZS Zlínského kraje informováno o dopravní nehodě nákladního a osobního vozidla, ke které došlo na výjezdu z obce Velíková směrem na obec Hrobice na Zlínsku.

Na místo nehody vyjeli profesionální hasiči centrální stanice Zlín s dvěma zásahovými vozidly. Spolu s nimi byl na místo události vyslán také velící důstojník směny ze Zlína.

Provedeným průzkumem místa události bylo zjištěno, že došlo ke střetu nákladního vozidla na přepravu dřeva s osobním vozidlem zn. Renault, ve které cestovaly dvě ženy. Obě ženy zůstaly ve vozidle po střetu zaklíněny.

Těžce zraněnou řidičku se podařilo hasičům a zdravotníkům z vozidla rychle vyprostit přes méně poškozené dveře levé části vozidla.

U spolujezdkyně, která byla zaklíněna ve zdemolované pravé části vozidla už přítomný lékař zdravotnické záchranné služby musel konstatoval, že její zranění nejsou slučitelná s dalším životem.

Tělo bylo následně z vraku vozidla hasiči vyproštěno za použití hydraulického vyprošťovacího zařízení.

Řidič nákladního vozidla byl nezraněn. Vzhledem k prodělanému šoku mu byla poskytnuta posttraumatická péče ze strany proškoleného příslušníka zasahující jednotky hasičů.


Policisté z dopravního inspektorátu tragédii zadokumentovali a pátrají po její příčině. Je možné, že za přejezd osobního vozu do protisměru mohla i špatná sjízdnost vozovky. Každopádně veškeré indicie nás vedou k podezření, že vina je na straně řidičky. Technickou závadu policisté jako možnost nehody vyloučili.

mjr. Ing. Jana Macalíková, Policie ČR


Obě havarovaná vozidla byla zabezpečena proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Po ukončení vyšetřování příčiny dopravní nehody budou provedeny nezbytné likvidační práce.

Po dobu zásahu všech složek integrovaného záchranného systému byla komunikace Velíková – Hrobice zcela uzavřena. Provoz je řízen policií.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet