Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čtyři zraněné osoby ošetřili zdravotníci u nehody mezi Kvasicemi a Bělovem

V 07:27 hodin byla cestou operačního střediska zdravotnické záchranné služby oznámena dopravní nehoda jednoho osobního vozidla, ke které došlo na komunikaci mezi Kvasicemi a Bělovem.

Po příjezdu profesionálních hasičů ze stanice Kroměříž na místo události bylo zjištěno, že se jednalo o dopravní nehodu osobního vozidla Fiat Multipla. Vozidlo se nacházelo zcela mimo komunikaci v příkopu. Podle zjištění velitele zásahu ve vozidle cestovala žena a tři malé děti.

Všechny osoby byly v době příjezdu hasičů již v péči zdravotníků. Vzhledem k většímu počtu zraněných zasahovaly na místě celkem tři sanitní vozy, které také následně všechny zraněné transportovaly do nemocnice k dalšímu ošetření.

Vzhledem ke skutečnosti, že vozidla hasičů i záchranářů blokovala jeden z jízdních pruhů, byl provoz v místě události řízen kyvadlově policií.

Hasiči provedli odpojení akumulátorové baterie havarovaného vozidla a kontrolu zda nedošlo k úniku provozních kapalin. Protože odtažení vozidla bylo zajištěno jeho majitele a na místě události nebylo nutné provedení žádných likvidačních prací, předala jednotka místo události policii a vrátila se na svou stanici.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet