Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár haly v Praze likvidovalo několik hasičských jednotek, vyhlášen byl druhý stupeň poplachu

K požáru skladové haly vyjeli dnes před polednem hasiči do ulice Vlastina nedaleko pražské Ruzyně.

Jak nám aktuálně sdělila tisková mluvčí hasičů v Praze Pavlína Adamcová, mělo by se jednat o požár haly, ve které jsou uskladněné kartony. Zásah probíhal třemi C proudy, byla zřízena kyvadlová doprava vody. Hala má rozměry 80×40 metrů.

Na místě dle našich informací zasahovali hasiči ze stanic 2, 3, 7 a 9, dále na místě jsou dobrovolné jednotky z Nebušic a Řep. Dále také letištní podniková jednotka z Ruzyně a chemici z HS – 2 Petřiny. Přítomen je také velitel směny z HS – 1 Sokolská.

Po dobu zásahu obou družstev ze stanice č. 3 byla JPO Praha-Březiněves jako záloha na holešovické stanici s CAS24.

Policisté po příjezdu na místo částečně uzavřeli příjezdovou komunikaci a to z důvodu, aby zajistili hasičům hladký průjezd až na místo. Více než dvacet policistů po celou dobu zajišťovalo areál a jeho okolí, aby dovnitř nevstupovaly z důvodu ochrany života a zdraví žádné další osoby. Samotný požár je již od samotného počátku plně v kompetenci hasičů.

Kolem patnácté hodiny hasiči požár zlikvidovali a o dalším osudu budovy rozhodne přivolaný statik. Do této chvíle nebylo možné určit přesnou příčinu požáru, tu by však mělo odhalit až bližší ohledání místa. Celková škoda byla předběžně odhadnuta na několik milionů korun.

por. Bc. Eva Kropáčová, Policie ČR

Sdílet