Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při dvou dopravních nehodách ve Zlínském kraji byly zraněny tři osoby, hasiči likvidovali uniklé provozní kapaliny

Dnes ve 12:10 hodin byla operačním důstojníkem vyslána jednotka profesionálních hasičů stanice Otrokovice k dopravní nehodě osobního vozidla, ke které podle přijatého oznámení došlo na vedlejší komunikaci u lokality Buňov poblíž Otrokovic.

Na místě události bylo zjištěno, že se jednalo o nehodu vozidla Dacia Logan, které sjelo z komunikace do příkopu, kde narazilo do kmene stromu. V důsledku nárazu došlo ke zranění jedné osoby, která byla následně transportována zdravotnickou záchrannou službou k dalšímu ošetření do nemocnice.

Hasiči zajistili vozidlo proti vzniku požáru a předali místo události policistům.


K další dopravní nehodě došlo na silnici III. třídy mezi Bílovicemi a Nedachlebicemi na Uherskohradišťsku. Jednalo se o čelní střet osobních vozidel Hyundai a Renault. Událost byla na krajské operační středisko zlínských hasičů oznámena v 13:36 hodin.

V době příjezdu jednotky profesionálních hasičů z Uherského Hradiště již na místě nehody zasahovala posádka zdravotnické záchranné služby, která měla ve své péči zraněné řidiče z obou vozidel.

Hasiči provedli zajištění vozidel proti vzniku požáru a za použití sorbentů likvidovali uniklé provozní kapaliny. Po zadokumentování místa nehody příslušníky policie ČR byly dokončeny likvidační práce a obě vozidla byla odtlačena mimo komunikaci.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet