Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Drogu chtěli mladíci v Praze ovonět aviváží, neprobudila je ale vůně rozkvetlé louky, nýbrž hasiči

V sobotu třiadvacátého března vyjížděli hasiči v sedm hodin ráno do Studentské ulice v Praze 6 k požáru jednoho z tamních bytů. Po jeho eliminaci ale museli přivolat kriminalisty, neboť v interiéru bytu objevili při následné prohlídce podezřelé předměty.

Skleněné nádoby a plastové kanystry s chemikáliemi nakonec kriminalistický technik vyhodnotil jako takzvanou varnu pro výrobu pervitinu. Dalším prošetřováním policisté zjistili, že celá událost měla prvopočátek už v páteční podvečer, kdy dvojice mladíků (23, 24) zakoupila v centru metropole několik plat léků, potřebných k výrobě zmiňované drogy.

Tyto tablety pak chtěli ještě téhož večera zpracovat v zajištěné varně. Při vaření drogy ale oba kumpáni usnuli, což mělo za následek, že se jejich bytem po několika hodinách linul poměrně nesnesitelný zápach, který je vzbudil.

Jeden z mladíků měl ale okamžitě „spásný“ nápad. Popadl kanystr s aviváží, jehož obsah vlil do nádoby s polotovarem drogy, pod kterým stále plápolal plamen. Poté oba aktéři opět spokojeně usnuli s představou krásně provoněného bytu.

Opak byl ale pravdou, neboť mladíky nevzbudila vůně rozkvetlé louky, nýbrž hasiči, které přivolali obyvatelé domu, jehož chodby zahalil hustý dým. Oba aktéři následně skončili na policejní služebně, kde je vyšetřovatel obvinil z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Za tento trestný čin jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

por. Mgr. Tomáš Hulan
Policie ČR

Sdílet