Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobák vylétl po nárazu do mostku ze silnice a zničil autobusovou zastávku, řidiče museli hasiči vyprostit

V sobotu 30. března 2013 v 13:44 hodin oznámila ZZS na operační středisko tísňové linky 112, že její posádka potřebuje u Drslavic na Klatovsku vyprostit z havarovaného vozu poraněného řidiče.

Těsně za cedulí konce Drslavic ve směru na Věckovice sjelo vozidlo do příkopu, čelně narazilo do můstku, což auto vymrštilo do vzduchu. Vozidlo proletělo dřevěnou čekárnou autobusové zastávky a dopadlo na střechu zpět na vozovku.

V zcela poničené zastávce se v daný okamžik naštěstí nikdo nenacházel. Ve vozidle zůstal zaklíněn řidič.

Zraněný muž ležel na vnitřní straně střechy, prsty levé ruky měl zaklíněné mezi palubní deskou a plechovým rámem předního okna. Hasičům se pomocí hydraulického rozpínáku, ručních páčidel a klínů povedlo uvolnit ruku zraněného, následně ho na nosítkách přenesli do sanity.

Zraněného odvezla ZZS k dalšímu nemocničnímu ošetření. Družka řidiče zajistila čelní zemědělský nakladač, pomocí něhož bylo vozidlo převráceno zpět na kola a odvezeno na soukromý pozemek.

Hasiči pomáhali při nakládání vozidla, uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem a odstranili ze silnice části karoserie.

Zasahující jednotky:

  • HZS Klatovy
Pavla Jakoubková
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje
Sdílet