Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Policisté uhasili požár balkonu

Pěti policistům ČR z Opavy mohou vděčit obyvatelé bytového domu a zvláště bytu ve čtvrtém nadzemním podlaží v opavském předměstí za to, že zde mohou dál nerušeně bydlet. Policistům se totiž podařilo ve středu 3. 1. 2007 po třetí hodině ráno rychle uhasit požár na balkoně, proto se nerozšířil do zmíněného bytu ani nikam dál. Celková škoda tak zůstala na dvou tisících korunách.

Dvoučlenná policejní hlídka si nejprve všimla, že na balkoně domu v Palackého ulici hoří. Prostřednictvím vysílačky policisté ihned informovali svého operačního pracovníka, který zavolal na operační středisko Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje. Na místo události vzápětí přijeli tři policisté operativní jednotky.

Policistům se podařilo vzbudit uživatele bytu a pomocí věder s vodou oheň během chvilky uhasili. Hořela hlavně odkládací dřevěná skříňka s plastovým kyblíkem a textilem. I když hasiči přijeli už za čtyři minuty po nahlášení události, „zbylo“ na ně již jen odvětrávání bytu a chodby domu, kontrola místa požáru a odnášení popela a sutin z balkonu ven.

Policisté zasahovali bez dýchacích přístrojů. To se projevilo po jejich příjezdu na služebnu, kdy se jim udělalo nevolno. Tři policisté museli být hospitalizováni v nemocnici, kde jim byl podáván kyslík, ale již ve středu dopoledne byli propuštěni.

Za požár může zřejmě nedopalek cigarety jednoho z uživatelů bytu. Na skříňce také obvykle ležel popelník, kam chodili bydlící kouřit.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet