Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Turnaj HZS Olomouckého kraje v sálové kopané vyhrálo jedno z přerovských hasičských družstev

Dne 27. března 2013 organizoval ÚO Přerov 14. ročník tradičního turnaje HZS Olomouckého kraje v sálové kopané (ve futsalu), již tradičně konaný ve Sportovní hale TJ Spartak Přerov. V letošním ročníku poměřily své síly soutěžní týmy z Přerova (2× HZS a 1× PČR), Prostějova a Jeseníku.

V turnaji se hrálo osvědčeným systémem „každý s každým“, ve složení 4 hráči v poli a brankář, časový rozsah zápasu byl stanoven na 2 × 15min. K překvapení všech, prohrál hned v prvním zápase každoroční finalista turnaje z Prostějova s Přerovem II.

Stejně pak dopadla i všechna jeho další vystoupení v turnaji. Naopak heroický výkon podalo mužstvo ÚO Jeseník, které i přes prohru 0:3 s Přerovem II dokázalo remizovat s pozdějším vítězem celého turnaje Přerovem I a zvítězit nad mužstvy PČR a Prostějova, čímž jeseničtí hasiči dosáhli historického úspěchu v podobě celkově 2. místa!

Zklamání naopak prožilo mužstvo Přerova II, které se utkalo v posledním zápase turnaje se svým kolegy z územního odboru Přerov I. V případě vítězství by celý turnaj vyhrálo a remíza jim stačila na třetí místo. Nakonec však v tomto zápase prohráli 2:3 a obsadili konečné 4. místo. Ale takový je SPORT. O

technicky vynikající kombinace, rychlé obraty ve hře, ale i emočně vypjaté situace nebylo opět nouze. Nejdůležitější však byla přátelská atmosféra, která celý turnaj provázela. Věříme, že příští rok se v kompletní sestavě všech ÚO setkáme již na jubilejním 15. ročníku.

Výsledné pořadí soutěže:

  1. místo – ÚO Přerov I (HZS)
  2. místo – ÚO Jeseník (HZS)
  3. místo – ÚO Přerov (PČR)
  4. místo – ÚO Přerov II (HZS)
  5. místo – ÚO Prostějov
Sdílet