Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Převrácený kamion zablokoval hlavní tah na Benešov, vysypalo se z něj několik tun brambor

Dne 3. dubna přijala v 16:35 linka tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o vážné dopravní nehodě kamionu a několika osobních vozidel na silnici I/3 poblíž obce Čtyřkoly.

Na místo byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Benešov s cisternovou automobilovou stříkačkou Mercedes Benz a vyprošťovacím automobilem Mercedes Actros a ze stanice Říčany byl vyslán rychlý zásahový automobil Mitsubishi Pajero. Jako posilová jednotka byla vyslána jednotka SDH Senohraby s technickým automobilem Mazda.

Po příjezdu na místo bylo provedeným průzkumem zjištěno, že došlo k nehodě kamionu a osobního vozidla. Přičemž kamion převážející brambory byl převrácen na boku a převážený náklad se z něj vysypal na komunikaci. V osobním vozidle se nacházela zraněná osoba, kterou bylo nutné vyprostit, celkem se při nehodě zranily tři osoby.

Díky většímu úniku provozních kapalin z nákladního vozidla byl na místo události vyslán ze stanice Benešov také kontejnerový automobil. Hasiči provedli zajištění místa nehody, následnou asanaci vozovky od unikajících ropných produktů a po příjezdu nakladače úklid vysypaných brambor. Poté ve spolupráci s firmou Pražák byl kamion otočen zpět na kola a komunikace byla po několika hodinách opět zprůjezdněna.

Foto: Zdeněk Kozák

Sdílet