Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V pražských Vysočanech srazil vlak osobu, lékař u ní konstatoval smrt

Jednotky HZS SŽDC Praha a HZS hl. m. Prahy HS-3 a velitel směny z HS-1 vyjely dne 3. 4. 2013 ve večerních hodinách k nahlášenému střetu vlaku s osobou, ke kterému mělo dojít na železniční trati nedaleko ulice Ke Klíčovu v deváté městské části. Společně s hasiči vyjela i záchranná služba a policie.

Po dojezdu záchranných složek na místo bylo zjištěno, že se jedná o přejetého muže, jehož zranění byla neslučitelná se životem. Městští hasiči se tak vrátili na svojí základnu a drážní jednotka provedla nasvícení místa pro vyšetřovatele a koronera.

Vzhledem k tomu, že se v motorovém osobním vlaku, který osobu srazil, nacházelo několik desítek cestujících, velitel zásahu proto přivolal přes hlavního dispečera náhradní vlakovou soupravu, do ní posléze drážní hasiči evakuovali cestující z postiženého vla­ku.

Jakmile byla událost vyšetřena a zadokumentována, tak hasiči očistili na hrubo vodou a desinfekčním prostředkem místo střetu a dále vyčkávali na příjezd pohřební služby. Po jejím příjezdu asistovali při odklízení lidských ostatků a následně načisto umyli kolejový svršek.

Místo nehody se nacházelo v nepřístupném terénu, zasahující složky se musely ke střetu dostat pěšky, zhruba 600 m po kolejích.

Sdílet