Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

TFA Cup Mrač 2013 přivítal 35 závodníků ze všech koutů republiky

V sobotu 11. května 2013 uspořádal Sbor dobrovolných hasičů v Mrači 6. ročník hasičského víceboje jednotlivců TFA CUP Mrač 2013. TFA – Toughest Firefighter Alive, ve volném překladu “Jen nejtvrdší hasič přežije“.

Je to silová soutěž jednotlivců v disciplínách TFA, která byla letos rozdělena do 2 kategorií – Muži s dýchací technikou (dále jen MUŽI S DT) a ŽENY.

Dějištěm soutěže se stejně jako v předchozích letech stala mračská náves. Sobotní počasí bohužel soutěži moc nepřálo, ale organizátoři ani závodníci se tím nenechali odradit.

Do Mrače si přijelo změřit své síly celkem 35 závodníků ze všech koutů republiky, z toho 27 mužů a 8 žen. Soutěž letos probíhala paralelně ve dvou drahách a závodníci tak měli možnost porovnat své síly v přímém závodě. V hlavní kategorii MUŽI s DT absolvovali závodníci všechny disciplíny se zapnutým dýchacím přístrojem a v plné výstroji.

Muži soutěžili v těchto silových disciplínách: roztažení dvou proudů B na vzdálenost 60 m na sucho, dále následovalo postupné smotání dvou hadic B do kotouče a jejich uložení do připraveného boxu, přesunutí pneumatiky Š706 na vzdálenost 2 m pomocí úderů palicí a převalováním zpět, překonání 2 m bariéry vlastní silou bez použití bočních vzpěr, přesun dvou 27 kg závaží kolem parku na vzdálenost 100 m, přemístění 80 kg figuríny úchopem pod pažemi na vzdálenost 30 m a to vše zakončit natažením zavodněného vedení B na vzdálenost 20 m. Položením proudnice do vyznačeného prostoru soutěž končí.


V kategorii MUŽI s DT vybojoval nejvyšší příčku Ondřej Šusta z SDH Vranov s časem 3 minuty 47 vteřin, druhé místo obsadil Michal Strnad z HZS Stará Boleslav a těsné třetí místo Radek Kladiva z HZS Vlašim.

V kategorii ŽENY obsadila první místo Jana Dvořáková z SDH Turkovice s časem 3 minuty 30 vteřin, druhé místo si odvezla Veronika Löblová z SDH Mukařov a třetí místo Martina Hošková z SDH Křešín.

Závodníkům registrovaným ve Středočeské lize TFA se umístění v mračské soutěži započítávalo do ligových výsledků. Vyhlášení vítězů Středočeské ligy za rok 2013 proběhne na poslední soutěži ligy v říjnu 2013 v Mukařově.

Všem závodníkům děkujeme za účast na letošním TFA CUPu a blahopřejeme jim k vynikajícím výkonům. Pořadatelé dále děkují OÚ Mrač a všem mediálním partnerům i sponzorům, bez kterých by nebylo možné akci tohoto rozsahu uspořádat.


Mediální partneři: FERDINAND Benešov, www.pozary.cz a Rádio Blaník.

Sponzoři: AV servis, Karel Hendrych-prodej pneumatik, Tomáš Dvořák-zahradní technika, AGRO Poříčí spol. s r. o., BENEA, s. r. o., SLÁDEK GROUP, a. s., Petr Kotouč, Květinářství DIVIZNA Benešov u Prahy, Karel Krčil-FUCHS, STIHL Dvořák Benešov u Prahy a Firma WENZL s. r. o..


Ještě jednou všem moc děkujeme.

Foto: Petr Hněvsa & Zdeněk Kozák

Text: Martina Jehličková, SDH Mrač

Sdílet
Přiložené soubory
tfa cup mrac 2013_vysledkova listina.pdf zobrazit online PDF 47 kB