Pátek 17. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči na Jablunkovsku pomáhali autobusu, kterému upadla dvě kola

Dvě jednotky hasičů pomohly ve čtvrtek 4. dubna 2013 večer v Mostech u Jablunkova (okres Frýdek-Místek) autobusu, kterému během jízdy nečekaně upadla obě kola z levé zadní nápravy.

Poškozený autobus hasiči nadzvedli pneumatickými vaky, podložili automobilovým zvedákem a pomohli při nasazení kol, která nebyla poškozena. A ještě pomáhali 47 nezraněným cestujícím do náhradního autobusu a řídili kyvadlovou dopravu na silnici nedaleko Slovenska.

Operační středisko hasičů bylo o neobvyklé nehodě na silnici 1/11 poblíž hranice se Slovenskem informováno ve čtvrtek v podvečer zhruba ve čtvrt na šest. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stance v Třinci a jednotka sboru dobrovolných hasičů v Mostech u Jablunkova.

Autobus se vracel ze Slovenska do Havířova. Během jízdy mu upadla obě kola na levé zadní nápravě. Kola skončila v příkopu mimo silnici. Poškozený autobus hasiči nadzvedli pneumatickými vaky, podložili automobilovým zvedákem a pomohli při nasazení kol, která nebyla poškozena. Autobus tak byl schopen odjet po vlastní ose.

Všech 47 cestujících, kteří vyvázli bez zranění, se mohlo s pomocí hasičů přemístit i se všemi svými zavazadly a osobními věcmi do náhradního autobusu, který velmi rychle zajistil majitel.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet