Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Na TFA Olomouc 2013 startovalo kolem 100 závodníků, nejlepší byl opět Lukáš Novák

Sportovní klub při HZS Olomouckého kraje, HZS Olomouckého kraje a Česká asociace hasičských důstojníků pořádal další ročník TFA Olomouc, který se uskutečnil 14. května 2013 ve výškové budově Regionálního centra v Olomouci.

Soutěžilo se v kategoriích jednotlivců a kategorii družstev. Nejlepší družstvo bylo z HZS Ústí nad Orlicí, kdy mu k vítězství pomohl i Lukáš Novák, který vyhrál i svou královskou kategorii do 34 let. Josef Palát zvítězil v kategorii do 44 let a mezi veterány zvítězil Josef Vlk.

Soutěž v disciplínách TFA (simulace zásahové činnosti v zásahovém oděvu za použití dýchacího přístroje jako zátěže). Trať je postavena paralelně pro současný postup dvou soutěžících. Soutěž probíhala podle nových pravidel, rozdělena do 4 úseků, časy ze všech 4 úseků byly sečteny a poté vyhodnoceny.

Lukáš Novák v letošním roce potvrzuje skvělou formu. Po ústecko-orlické rozhledně zvítězil i v Olomouci. Lukáš v tomto roce nastupuje v nově ušitém zásahovém kompletu od firmy VOCHOC a je vidět, že se mu daří.

Josef Vlk byl nejlepší mezi veterány. Tento ostřílený borec má stále výbornou fyzičku a potvrzuje, že i v pokročilejším věku nad 45 let může soupeřit s mladšími kolegy.

Kompletní výsledky najdete v příloze článku.

Sdílet
Přiložené soubory
tfa_olomouc_2013.xls zobrazit online XLS 40 kB
tfa_olomouc_2013_druzstva.xls zobrazit online XLS 19 kB