Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů při odběru vzorků neznámé chemické látky ve Lhotsku

Dne 5. 1. 2007 v 17:29 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při odběru vzorků chemické látky v obci Lhotsko. Po vážném zranění jednoho muže, který čistil kontejner a nadýchal se neznámých výparů, šetří případ policie.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se speciálním protichemickým vozem a jedním zásahovým autem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že je nutné odebrat pro policii vzorky neznámé chemické látky v areálu soukromé firmy.

Na místě velitel hasičů kontaktoval řídícího důstojníka Okresního ředitelství Policie ČR Zlín, který požádal o výjezd jednotky a odebrání vzorků neznámé chemické látky. Policie šetří případ zranění jednoho ze zaměstnanců, který se nadýchal neznámých výparů při čištění kontejnerů.

Policisté nejdříve místo zásahu zdokumentovali a po zajištění stop přizvali hasiče k odebrání vzorků. Hasiči v dýchacích přístrojích odebrali celkem čtyři vzorky chemické látky, které na místě předali policistům k dalšímu rozboru. Šetření na místě byli přítomni i zástupci Krajské hygienické stanice Zlín. Zásah hasičů byl ukončen v 19:15 hod.


mjr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet