Čtvrtek 9. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Veselí nad Moravou zničil oheň zaparkovaný kamion

Operační a informační středisko HZS Jihomoravského kraje povolalo krátce po druhé hodině ráno čtyři hasičské jednotky k požáru dopravního prostředku ve Veselí nad Moravou.

K zásahu vyjela jednotka HZS JMK ze stanice Veselí nad Moravou a aktivovány by také jednotky SDH obcí Veselí nad Moravou a Vnorovy. Ze sousedního Zlínského kraje vyjela jednotka SDH Uherský Ostroh.

Hasiči na místě zjistili, že hoří kamionový tahač Volvo a plameny ohrožují i připojený cisternový návěs. Proti ohni okamžitě nasadili dva vodní proudy a třetí použili k ochlazování cisterny a zabránění rozšíření požáru na návěs.

Nebylo jasné, zda je cisterna prázdná, případně co je uvnitř. Hasiči proto postupovali obezřetně a s použitím smáčedla se jim podařilo zabránit rozšíření požáru na návěs. Zásah probíhal v dýchacích přístrojích.

Plameny dostali hasiči pod kontrolu pět minut před půl třetí ráno. O čtvrt hodiny později požár zcela zlikvidovali.

Hasiči po zdolání požáru zjistili, že cisterna je prázdná a s největší pravděpodobností slouží k přepravě vína.

Na místo přijel vyšetřovatel HZS. Sálavé teplo z požáru poškodilo také vedle stojící německý kamion Mercedes. Vyšetřovatel odhadl škodu na obou kamionech předběžně na 2,5 milionů korun. Příčinu v současné době vyšetřuje ve spolupráci s příslušníky Policie ČR.

Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet