Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Seminář pro pedagogy – Mimořádné události ve škole a jejich řešení, dopravní výchova

Cílem semináře bude seznámení zástupců základních škol a nižšího stupně gymnázií Libereckého a Ústeckého kraje se změnami v Rámcově vzdělávacích programech pro základní vzdělávání (RVP ZV).

Ve čtvrtek 25. dubna 2013 proběhne v prostorách Národního institutu pro další vzdělávání (NIDV) v Liberci na Masarykově třídě seminář„Mimořádné události ve škole a jejich řešení, dopravní výchova". Cílem semináře bude seznámení zástupců základních škol a nižšího stupně gymnázií Libereckého a Ústeckého kraje se změnami v Rámcově vzdělávacích programech pro základní vzdělávání (RVP ZV).

Lektoři HZS Libereckého a Ústeckého kraje se budou věnovat tematice ochrany člověka za běžných rizik a mimořádných událostí a metodám implementace do pedagogické praxe. V odpoledním programu proběhne workshop k praktickému začlenění oblastí do výuky. Budou představeny příklady podpůrných materiálů a pomůcek i příkladů dobré praxe, které lze využít ve výuce.

Nedostatek informací, nepřipravenost a následně špatná rozhodnutí týkající se této problematiky mohou ohrozit lidské životy. Důraz bude proto kladen na důležité praktické informace o tom, jak se zachovat, na co nezapomenout, kde najít pomoc v takových situacích a jak tyto znalosti a dovednosti předat žákům. Přihlášky na seminář a další informace naleznete na stránkách NIDV.

Sdílet