Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Chebsku se zřítila střecha zeď domu, pod troskami zůstal zraněný muž

Vážně zraněný muž byl transportován letecky do plzeňské nemocnice. Pomoc na místě poskytl i psycholog hasičů.

Zřícená štítová zeď domu zaměstnala v pondělí odpoledne hned několik složek Integrovaného záchranného systému. Při opravě střechy domu v obci Okrouhlá u Chebu se v pondělí v podvečerních hodinách uvolnila část štítu a část střešní konstrukce, která zavalila jednu osobu.

Na místo vyrazili ihned posádky zdravotnické záchranné služby a jednotky HZS Cheb a SDH Žandov. Práci záchranářů stěžovala zhoršená dostupnost a trosky po zřícení střechy, ze kterých musel být zraněný muž nejdříve vyproštěn. Teprve potom mohli zdravotníci vylézt po přistavených žebřících na střechu a muže ošetřit.

Zasahující lékař na základě výsledků vyšetření rozhodl o leteckém transportu zraněné osoby do Plzeňské fakultní nemocnice. Zajištění vhodných podmínek pro přistání vrtulníku byl úkol pro hasiče, kteří připravili plochu na nedaleké louce. Po přistání transportovali ve spolupráci se záchranáři ZZS Cheb zraněnou osobu ze střechy domu do vrtulníku a po jeho odletu dokončili prohlídku zřícené části domu, aby vyloučili další nebezpečí. Na místě události poskytl pomoc příbuzným zraněného muže i psycholog hasičů, který s rodinou i nadále zůstává v kontaktu.

Zasahující jednotky:

HZS Cheb (CAS 24 Scania, CAS 32 T815, VEA Toyota) HZS Karlovy Vary (VEA Toyota) JSDH Dolní Žandov (CAS 24 Š706)

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet