Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár toalet v kavárně zlikvidoval majitel před příjezdem hasičů

V 16:52 hodin byl na tísňovou linku operačního střediska zlínských hasičů oznámen požár v prostorách kavárny provozované v jedné z budov bývalého areálu SVIT Zlín. Podle oznamovatele došlo ke vzniku požáru v místnosti toalet.

Na místo události vyslal operační důstojník jednotku profesionálních hasičů centrální stanice Zlín s dvěma cisternami a automobilním žebříkem AZ–30. Současně byl vyhlášen požární poplach jednotce hasičů města Zlína z Prštného.

Na základě provedeného průzkumu bylo zjištěno, že požár v místnosti toalet ještě před příjezdem hasičů stačili za pomocí vody zlikvidovat majitel a obsluha kavárny. Při hasebním zásahu však došlo k jejich intoxikaci zplodinami hoření. Hasiči provedli jejich prvotní ošetření a následně je předali do péče posádek dvou sanit zdravotnické záchranné služby, které je také následně převezly do nemocnice.

Hasiči odvětrali vnitřní prostory kavárny a zkontrolovali místnosti toalet termokamerou. Na místě události zahájil svou činnost také vyšetřovatel požárů. Výše způsobené škody a samotná příčina vzniku požáru jsou v dalším šetření.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet