Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár kravína mají na svědomí děti

Dne 7. ledna 2007 v 10:52 hodin byl na operační středisko hasičů oznámen požár kravína v Ostrově na Chrudimsku. Operační důstojník na místo ihned vyslal profesionální jednotky hasičů z Chrudimi a Vysokého Mýta a dále dobrovolné jednotky hasičů z obcí Hrochův Týnec, Chroustovice, Ostrov a Luže.

Při příjezdu hasičů na místo byly již plameny rozšířeny na střechu. Jednalo se o požár kravína o rozloze přibližně 10 × 40 m. Objekt byl plný slámy. Ve vedlejším objektu bylo ustájeno 170 krav. Hasičům komplikoval hašení silný vítr. Díky včasnému a rychlému zásahu hasičů se plameny nerozšířily na vedlejší objekt.

Při požáru nedošlo ke zranění osob ani zvířat. Hasiči dostali požár pod kontrolu v 11:55 hodin. Likvidace požáru ale bude trvat ještě několik hodin. Hasiči musí vyvozit ohořelou slámu z kravína, dohasit postupně všechna ohniska požáru a poté rozebrat i ohořelé zbytky střešní konstrukce. Proto byl na místo požáru povolán také hasičský žebřík. Na místě události byli také zjišťovatelé příčin požáru, kteří zjistili, že požár mají na svědomí děti, které si zde hrály se zápalkami. Včasným zásahem hasičů se podařilo uchránit hodnoty za 8 milionů korun, škoda se ale i tak předběžně odhaduje na půl milionu korun.

por. Bc. Vendula Horáková
tisková mluvčí
Hasičského záchranného sboru
Pardubického kraje
Sdílet