Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči se zapojili do nočního pátrání po pohřešované dívce, v průběhu dne ji pak nalezl kolemjdoucí

Včera v 23:17 hodin obdrželo krajské operační středisko HZS Zlínského kraje žádost Policie ČR o asistenci při pátrání po pohřešované dívce v okolí Vlčnova.

Na místo události byly postupně vyslány jednotky profesionálů z Uherského Brodu a dobrovolných hasičů obcí Vlčnov, Hluk a Nivnice. V rámci zabezpečení součinnosti vyjel na místo i řídící důstojník ze Zlína.


Pátrací akce po devítileté dívce z Vlčnova skončila šťastným okamžikem jejího nálezu v 15:10 poblíž benzinky u Drslavic. Dívku zpozorovali zároveň policisté ve vrtulníku a náhodný řidič, který dívku uviděl na poli.

V okamžiku, kdy přišel k dívence, začal pilot navádět vrtulník na přistání na pole. Dívka byla živá, podchlazená a zraněná na nohou.

Policisté naložili dívku do vrtulníku a transportovali ji na vlčnovské hřiště, kde si ji převzala záchranná služba a převezla na ošetření do nemocnice. Pohřešované děvče strávilo noc v lese, kde si způsobila poranění nohou, kvůli němuž nebyla schopná chůze.

Přesné důvody, proč nedošla včera domů, nejsou prozatím jasné a policisté je budou zjišťovat, až bude dívka v dobrém fyzickém i psychickém stavu.

por. Mgr. Aleš Mergental
tiskový mluvčí
KŘP Zlínského kraje
Policie České republiky

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet