Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Profesionální hasiči z Prostějova vyjížděli ve středu odpoledne ke třem technickým pomocím

K první technické pomoci do obce Čehovice vyjížděli profesionální hasiči z Prostějova v 15:44 hodin. Na železničním přejezdu uvízlo předním kolem v kolejišti osobní vozidlo a majitel nebyl schopen ho vlastními silami z železniční trati odstranit.

Hasiči vozidlo pomocí zvedacích vaků nadzvedli a z kolejiště vyprostili. V době události byla naštěstí na trati výluka. Při události nebyl nikdo zraněn. Fotografie ze zásahu jsou na konci tiskové zprávy.


Druhá technická pomoc byla oznámena na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v 17:05 hodin na ulici Jana Zrzavého v Prostějově. Sedmiletá dívenka při hře strčila hlavu do mřížované branky a nemohla ji vytáhnout.

Rozpínacím nářadím hasiči mříž roztáhli a holčička hlavu z nedobrovolného vězení vytáhla. Událost se také obešla bez zranění. Fotografie ze zásahu jsou na konci tiskové zprávy.


Na žádost Policie ČR vyjeli ke třetí technické pomoci profesionální hasiči z Prostějova na ulici Jihoslovanskou v Prostějově v 18:20 hodin. Nad chodníkem nebezpečně visel kus skleněné výplně bývalého obchodního domu a hrozilo, že spadne na chodník.

Hasiči se výškovou technikou dostali nahoru, sklo rozbili a následně pak uklidili střepy na chodníku. I tato událost se obešla bez zranění.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet