Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: V tunelu Klimkovice se konalo další cvičení, byla simulována nehoda s následným požárem

Čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů se zapojily ve čtvrtek 11. dubna 2013 dopoledne do prověřovacího cvičení, které se konalo v pravé troubě dálničního tunelu Klimkovice.

Tentokrát šlo o likvidaci následků dopravní nehody osobního užitkového a nákladního automobilu s následným požárem.

Již v úterý jiná směna hasičů (v úterý „C“, dnes „B“) využila uzavření vedlejší levé trouby dálničního tunelu (Ředitelstvím silnic a dálnic ČR kvůli pravidelnému servisu) a cvičně zasahovala u nehody cisterny s osobním autem s únikem chlóru, a to v protichemických oblecích.

Tentokrát posloužila pro simulaci nehody dvě funkční vozidla HZS MSK. Hasiči se postarali celkem o pět zraněných, když dva z nich museli vyprošťovat pomocí páteřové desky. Pak je po prvotním ošetření odnášeli do bezpečí, kde by při skutečné nehodě čekaly týmy ZZS MSK.

Hydraulické nástroje nešlo použít v praxi… Hasiči ale mohli opět vyzkoušet účinný mobilní ventilátor ze stanice HZS MSK Ostrava-Zábřeh.

Do čtvrtečního cvičení se zapojily tři jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – stanice Ostrava-Zábřeh, Ostrava-Přívoz a Bílovec, s nimi jedna jednotka sboru dobrovolných hasičů – Studénka. Celkem cvičily dvě desítky hasičů.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet