Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muž uhořel při požáru domku v Černíkovicích na Rychnovsku

Tělo ohořelého muže nalezl dnes (8. ledna 2007) ráno starosta obce Černíkovice na Rychnovsku v jednom z rodinným domků. Na místo vyjel pouze vyšetřovatel hasičů, neboť došlo k samouhašení požáru a zásah hasičů nebyl nutný. K požáru obývacího pokoje domu došlo pravděpodobně v noci ze soboty na neděli.

Plameny poničily šatní skříň, čalouněné křeslo, podlahu z dřevěných parket a vařič. Vyšetřovatel stanovil jako nejpravděpodobnější příčinu vzniku požáru nedbalost při používání elektrického vařiče. Hmotná škoda nebyla prozatím vyčíslena.

Foto: vyšetřovatel hasičů ze stanice Rychnov nad Kněžnou

Druhý víkendový případ: Hasiči likvidovali požár srubu

V neděli 7. ledna 2007 v 15:05 hodin byl na operační středisko hasičů ohlášen požár lesa mezi Potštejnem a Brnou na Rychnovsku. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, dále dobrovolní hasiči z Vamberka a Kostelce nad Orlicí. Po příjezdu první jednotky na místo události bylo zjištěno, že se jedná o požár srubu o rozměrech zhruba 3 × 3 metry. Požár byl již ve čtvrté fázi hoření a srub byl zcela zničen. Hasiči jedním vodním proudem dohasili požár a zajistili místo proti případnému šíření v lesním porostu. Při požáru nedošlo ke zranění osob ani škodě na majetku.

Foto: stanice Rychnov nad Kněžnou

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet