Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár střechy ohlásil hasič!

Jen zhruba 250 tisíc korun činí díky včasnému oznámení svědka a rychlému zásahu hasičů předběžně odhadovaná škoda na objektu firmy na výrobu plastových ve Frenštátě pod Radhoštěm, kde v úterý 9. 1. 2007 brzy ráno hořela střecha. Oheň se tak nerozšířil do dalších prostor kombinované jedno až trojpodlažní budovy. Uchráněné hodnoty se dají vyčíslit řádově v milionech korun.

Oheň na vysunuté střeše objektu, kde jsou jak výrobní, tak kancelářské a výstavní prostory, oznámil v úterý ráno před pátou hodinou na operační středisko PROFESIONÁLNÍ HASIČ, který šel na autobus, který jej měl odvézt do zaměstnání – na hasičskou stanici v Ostravě-Porubě. „Šel jsem na autobus a ucítil kouř. Hned jsem to oznámil kolegům na operační středisko. Zřejmě mi pomohl profesionální čich,“ řekl oznamovatel požáru.

Na místo vyjely čtyři hasičské jednotky – profesionální hasiči ze stanice v Novém Jičíně a dobrovolní hasiči z Frenštátu pod Radhoštěm, Trojanovic a Kunčic pod Ondřejníkem. Požár se jim podařilo dostat pod kontrolu během dvaceti minut, uhašen byl krátce po šesté hodině. Zasažena byla jen plocha střechy asi 2 × 10 metrů. Při požáru ani zásahu nebyl nikdo zraněn.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet