Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na parkovišti v Brně vzplála dvě auta

Požár začali hasit vietnamští trhovci vodou a vzápětí jej pohotovým zásahem pomocí dvou práškových hasících přístrojů lokalizovali strážníci Městské policie.

Více než metrové plameny vyšlehly v úterý 9. ledna 2007 v podvečer z motorového prostoru vozidla Peugeot 405 a také z kaluže vytékajícího benzínu na parkovišti u obchodního domu Tesco na ulici Dornych v Brně.
Požár, který byl operačnímu středisku HZS ohlášen v 17:58 hodin, se před příjezdem hasičů pokoušeli hasit vietnamští trhovci vodou a vzápětí jej pohotovým zásahem pomocí dvou práškových hasících přístrojů lokalizovali strážníci Městské policie. Strážníci hasili i sousední vozidlo Renault Thalia, na které se oheň přenesl a zasáhl levý bok auta. Vozidlo Peugeot bylo v době požáru odemčené, žár ale poškodil uzamykání krytu motoru a hasiči ho museli vypáčit. Požár dohasili pomocí dvou vysokotlakých proudů a odpojili baterii. Protože uzamčená kabina ohořelého vozidla Renault Thalia byla silně zakouřená, hasiči dovnitř vnikli po rozbití okénka. V Renaultu odpojili baterii a auto zkontrolovali a odvětrali.
Příčina vzniku požáru je dosud v šetření, zjištěné poznatky ale nasvědčují, že se zřejmě jednalo o úmyslné zapálení vozidla. Celkovou škodu vyšetřovatel předběžně stanovil na 100 tisíc korun.
Sdílet