Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Orlická věž přivítala závodníky na hasičské stanici v Ústí nad Orlicí, součástí byl i den otevřených dveří

Dnes, 17. května 2013, krátce po deváté hodině odstartoval v areálu hasičské stanice v Ústí nad Orlicí již 23. ročník celostátní soutěže nazvaný Orlická věž.

Profesionální hasiči z celé republiky soutěžili v jedné z disciplín požárního sportu, a to ve výstupu do čtvrtého patra cvičné věže pomocí hákového žebříku. Přihlášeno bylo celkem 102 závodníků.

Pozdravit a podpořit závodníky přijel nejen hejtman Pardubického kraje JUDr. Martin Netolický, Ph.D., který opět v letošním roce převzal záštitu nad touto soutěží, ale také generální ředitel HZS České republiky plk. ing. Drahoslav Ryba a ředitel krajských hasičů plk. ing. Miroslav Kvasnička.

Ač den byl slunečný, závodníkům velmi komplikoval výstup na cvičnou věž silný vítr. „Nejhorší je v každém patře cvičné věže správně položit žebřík. Vítr nám ho odfoukává a je to velmi ztížené,“ postěžoval si profesionální hasič Jan Štěrba, soutěžící za územní odbor Chrudim.

Mezi závodníky panovala jinak výborná nálada. Orlická věž, která je zařazena do Ligy České republiky ve výstupu na věž, je specifická tím, že soutěžící mají čtyři pokusy vyběhnout do 4. podlaží cvičné věže.

Na stanici se zároveň konal Den otevřených dveří, a tak za hasiči putovaly zejména děti ze základních i mateřských škol z celého okolí.

Sdílet
Přiložené soubory
kopie - orlická věž 2013.xls zobrazit online XLS 65 kB