Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár způsobila nedbalost pracovníka ostrahy

Dnes (12. ledna 2007) v 05:44 hodin byl na operační středisko hasičů ohlášen požár v budově firmy ATEKO v Resslově ulici v Hradci Králové. Na místo ihned vyjela jednotka profesionálních hasičů z Hradce Králové se třemi požárními vozidly. Včerejší den byl na Hradecku také rušný, více se dozvíte v tomto článku.

Těžká nehoda kamionu u Konecchlumí na Jičínsku

Ve čtvrtek 11. ledna 2007 v 05:13 hodin byli profesionální hasiči z Hořic přivoláni k dopravní nehodě kamionu na 92. km silnice č. I/35 mezi obcí Konecchlumí a Vojice na Jičínsku. Řidič kamionu, převážející materiál pro závod Škoda v Mladé Boleslavi, sjel do příkopu, kde se převrátil na bok. Uvnitř kabiny zůstal zraněný řidič, kterého vyprostili až přivolaní hasiči. Muž byl následně předán do péče záchranné služby. Z poškozené nádrže kamionu uniklo zhruba 300 litrů nafty. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru a zabezpečili místo nehody. Na místo byli povoláni pracovníci České inspekce životního prostředí Hradec Králové a vodoprávního orgánu Jičín. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Hasiči zasahovali u dopravní nehody na dálnici D11

Dne 11. ledna 2007 v 11:20 hodin byla na operační středisko hasičů ohlášena dopravní nehoda osobního vozidla na 74. km dálnice D11 ve směru Praha – Hradec Králové. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou. Řidič osobního vozidla Audi, jedoucí v levém jízdním pruhu, při řízení pravděpodobně usnul, narazil do středových svodidel a následně přejel do pravého jízdního pruhu, na pravou krajnici a skončil s vozidlem na střeše v příkopu. Řidič utrpěl zranění a byl přepraven záchrannou službou do nemocnice. Hasiči provedli zajištění vozidla proti požáru a úniku provozních náplní. Za pomocí vyprošťovacího automobilu bylo vozidlo vytaženo zpět na vozovku a naloženo na odtahový vůz. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Technická závada způsobila požár pneumatiky návěsu

Včera (11. ledna 2007) před osmou hodinou večer byli profesionální hasiči z Hradce Králové a Jaroměře přivoláni k požáru návěsu nákladního vozidla Volvo u motelu ARKUS u Černožic. Kvůli technické závadě na brzdovém systému došlo k požáru levé přední pneumatiky návěsu. Řidič vozidla požár lokalizoval a zabránil tak jeho rozšíření na návěs s paletami a PET lahvemi v hodnotě 300 tisíc korun. Hasiči dohasili požár a ochladili části vozidla. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 20 tisíc korun. Uchráněné hodnoty na nákladu a návěsu činí 2,5 mil. korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Požár způsobila nedbalost pracovníka ostrahy

Dnes (12. ledna 2007) v 05:44 hodin byl na operační středisko hasičů ohlášen požár v budově firmy ATEKO v Resslově ulici v Hradci Králové. Na místo ihned vyjela jednotka profesionálních hasičů z Hradce Králové se třemi požárními vozidly. Po příjezdu hasičů na místo události bylo zjištěno, že došlo k požáru v šatně pracovníků zajišťujících ostrahu objektu. Zaměstnancům firmy se podařilo požár zlikvidovat ještě před příjezdem jednotky. Jeden z pracovníků se nadýchal zplodin hoření a musel být přepraven záchrannou službou do nemocnice na pozorování. Hasiči provedli dohašení požáru. Zničena byla dřevěná šatní skříňka, malba v šatně a přilehlé chodbě administrativního objektu a vstupní dveře do šatny. Škoda byla předběžně vyčíslena na 25 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 20 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost pracovníka při kouření. Vyšetřovatel hasičů muži uložil blokovou pokutu.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet