Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Absolventi Senior Akademie ocenili přednášky hasičů

V pondělí bylo letošním studentům Senior Akademie slavnostně ve Sněmovním sále Nové radnice v Brně předáno osvědčení o jejím absolvování. 

Senior Akademie je speciální studijní program určený seniorům. Studijní okruhy jsou zaměřeny na praktické rady občanům 55+ z oblasti dopravních, požárních nebo kriminálních rizik, která je mohou ohrozit.

Projekt je již sedmým rokem realizován Městskou policií Brno za finanční podpory Statutárního města Brna a Jihomoravského kraje a je držitelem ceny Prevence kriminality krajů, měst a obcí za rok 2011, kterou uděluje Ministerstvo vnitra České republiky.

Dlouholetou spolupráci při zajištění odborných přednášek z oblasti požární ochrany a ochrany obyvatelstva zajišťuje HZS JMK. Velmi lákavá a oblíbená je pro studenty také možnost navštívit největší požární stanici v JMK v Brně na Lidické ulici.

Letošní novinkou organizátorů Senior Akademie byla volba „Lektora roku“. Posluchači svými hlasy udělili první místo kpt. Bc. Pavle Pražákové, koordinátorce preventivně výchovné činnosti Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kra­je.

Těšíme se na další ročníky Senior Akademie a za HZS JMK děkujeme všem pilným studentům za jejich volbu.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet