Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mateřskou školku ve Stašově na Berounsku navštívili hasiči

V rámci preventivně výchovné činnosti přijali ve čtvrtek 18. dubna pozvání ředitelky Mateřské školy ve Stašově na Berounsku dobrovolní hasiči z Bavoryně a příslušníci Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje z územního odboru Beroun.

Vzhledem k příjemnému slunečnému počasí se celá akce pro malé žáčky odehrávala venku u požární nádrže. Děti byly rozděleny do dvou skupiny kdy první si prohlížela vybavení a techniku Bavoryňských hasičů a druhá skupinka absolvovala besedu dle podkladů od Záchranného kruhu a preventivního programu Hasík, kde se dozvěděly co všechno hasiči dělají, jaké jsou v domácnostech riziková místa a jak se chovat bezpečně při hraní venku.

Za správné odpovědi děti dostaly tématické omalovánky, vystřihovánky a pexesa. Na závěr hasiči z Bavoryně předvedli rozvinutí hadic a děti si mohly pod jejich dozorem zastříkat vodou jako u skutečného požáru. Preventivně výchovné akce se zúčastnilo 20 dětí v doprovodu paní ředitelky a učitelky. Za dobrovolné hasiče z Bavoryně bylo přítomno pět členů v čele s velitelem jednotky Ing. Janem Nedvědem.

Preventivní akce hasičů plynule navázala na pondělní výchovnou činnost Policie ČR, která také byla ve školce na návštěvě.

Foto: kpt. Ing. Mgr. Hynek Černý

mjr. Ing. Jaroslava Černá
vedoucí pracoviště prevence
HZS Středočeského kraje, územní odbor Beroun

Sdílet