Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rozloučení s dlouholetými příslušníky

9. a 10. ledna 2007 proběhlo na územním odboru Semily HZS Libereckého kraje slavnostní rozloučení s dlouholetými příslušníky. Pan Jiří Buriánek a Antonín Horáček odešli 10. ledna letošního roku do zaslouženého starobního důchodu a pan Milan Kouble odchází od hasičského sboru s výsluhovým příspěvkem.

Krajský ředitel HZS Libereckého kraje plk. Ing. Josef Zajíček osobně poděkoval v úterý všem za jejich dlouholetou práci u sboru a předal pamětní plakety HZS ČR. Ve středu se konalo na požární stanici v Semilech rozloučení s kolegy, kterého se zúčastnil ředitel územního odboru Semily HZS LK plk. Ing. Jaroslav Vízner, velitelé stanic Jilemnice a Semily a většina hasičů stanice Semily.

Antonín Horáček nastoupil ke sboru 1. 12. 1975 jako pomocný technik. Od roku 1977 až do 31. 12. 2006 vykonával funkci velitele družstva na požární stanici v Jilemnici. K plnění úkolů přistupoval vždy zodpovědně. Zkušenosti získané po dobu své služby rád předával mladším kolegům. Ve volném čase se věnoval práci v SDH Mříčná a v posledních letech v SDH Jilemnice.

Jiří Buriánek působil v hasičské profesi již od 2. 12. 1974 a to jako hasič – strojník na požární stanici v Semilech. Po celou dobu služebního poměru pracoval příkladně zejména na rozvoji pracovního prostředí stanice a při údržbě svěřené mobilní požární techniky. Při zásahové činnosti je nutno vyzdvihnout zejména jeho vyrovnaný přístup a obětavost. Jmenovaný příslušník také aktivně přistupoval k dalšímu sebevzdělávání v oboru požární ochrany. Udržoval si také odbornost jeřábníka, kterou v operačním řízení často spolehlivě vykonával.

Milan Kouble působil v hasičské profesi od počátku existence semilské požární stanice, tedy od 1. 9. 1970 a to jako hasič – strojník. Po celou dobu služebního poměru spolehlivě pracoval zejména na předávání cenných letitých zkušeností velitele směny nastupující generaci hasičů. Dlouhá léta působil v odborovém svazu, kdy se tvrdošíjně zasazoval o zlepšení podmínek výjezdových hasičů a také o schválení nového služebního zákona.

Celý sbor přeje kolegům do dalších let především dobré zdraví, čas na záliby a hodně pohody a radosti s rodinami.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí HZS Libereckého kraje
Sdílet