Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Karvinska šetrně vyprostili z příkopu Forda, řidička s ním rovnou odjela

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Karvinska zasahovaly ve čtvrtek 18. 4. 2013 večer v Havířově-Bludovicích (okres Karviná) u nehody osobního automobilu Ford, který skončil částečně v příkopu a hrozil další pohyb auta dolů. Řidička vyvázla bez zranění.

Hasiči velmi šetrně auto vytáhli pomocí jeřábu, takže řidička mohla odjet.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno ve čtvrtek krátce po půl sedmé večer. Na místo vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanic Havířov (cisterna) a Karviná (automobilový jeřáb AD28 Tatra 815).

Ford ležel oběma pravými koly v příkopu a oběma levými koly na okraji silnice a hrozilo jeho převrácení na střechu. Hasiči nejprve zajistili auto dvěma žebříky, omotanými na horním konci dekou, aby auto nepoškodili, a obě pravá kola ještě zajistili konstrukcí na šetrné vyproštění vozidel.

Forda pak přizvedl jeřáb a hasiči jej dostali na silnici postrkováním rukama (silou svých paží) – bez poškození. Řidička byla nadšená a šťastná a ptala se, odkud hasiči jsou, protože neví, jak jim poděkovat za neocenitelnou pomoc při takové nehodě. Pak nasedla, nastartovala a bez problémů s autem odjela.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet