Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Operační středisko hasičů v Blansku končí

Po okresním operačním středisku Policie České republiky a operačním středisku Zdravotnické záchranné služby dochází v Blansku i ke zrušení operačního střediska Hasičského záchranného sboru. Dne 16. ledna 2007 v dopoledních hodinách bude přesměrována tísňová linka 150 z území okresu Blansko na krajské operační středisko HZS do Brna.

Veškerá tísňová volání z okresu Blansko tak budou končit v Brně. Operační důstojníci, kteří sloužili v Blansku, o práci nepřijdou, budou však muset dojíždět do Brna. Občanů se tato změna nikterak nedotkne, musí snad jen počítat s tím, že po nich budou při oznamování událostí vyžadovány detailnější místopisné informace.

V průběhu roku 2007 se předpokládá přechod požární stanice Blansko na takzvaný „bezobslužný“ provoz, kdy v případě výjezdu k mimořádné události nebude na stanici zůstávat žádný příslušník. Odpadne tak nepřetržitě držená služba spojovatelky na čísle 950611111 a může se stát zejména v odpoledních hodinách a o víkendech, že se na toto číslo nebude možné dovolat. Občané však budou moci a mohou již nyní využít přímé telefonní linky na denní příslušníky a zaměstnance ÚO Blansko. Přímé telefonní spojení je možné si vyhledat na internetových stránkách http://www.hzsobk.cz. Tímto způsobem bez problémů fungují již několik let požární stanice v Boskovicích a Kunštátě.

plk. Ing. Hiří Maňoušek, ředitel územního odboru HZS v Blansku
Sdílet