Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Roudnice vypadl řidič po střetu s jiným vozidlem z auta, přiletěl pro něj vrtulník

K vážné dopravní nehodě došlo včera 18. dubna dopoledne na hlavní silnici č. I/11 mezi Hradcem Králové a Chlumcem nad Cidlinou. U obce Roudnice došlo ke střetu osobního vozidla Seat Toledo se Škodou Octavií Combi. Na místo události vyjeli po půl desáté dopoledne profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská.

Řidička Seatu, vyjíždějící od Roudnice, narazila do škodovky jedoucí od Chlumce nad Cidlinou směrem na Hradec Králové. Škodovka vjela do příkopu, nárazem se vrátila zpět na silnici, přetočila se a skončila na střeše. Její devětatřicetiletý řidič vypadl z vozidla a zůstal zraněný na silnici. Hasiči dorazili na místo jako první ze záchranných složek a ihned poskytli zraněnému řidiči předlékařskou pomoc. Nasadili mu krční límec a kontrolovali jeho zdravotní stav až do příletu vrtulníku Letecké záchranné služby. Po zajištění zraněného muže hasiči pomohli s jeho transportem do vrtulníku.

Ve vozidle cestovala také žena, která byla již při příjezdu hasičů mimo vozidlo a nevykazovala známky vážnějšího zranění. Přesto byla sanitou záchranné služby převezena na kontrolní vyšetření do nemocnice. Řidička Seatu a dvě děti vyvázly bez zranění.

Hasiči zabezpečili obě vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Po zadokumentování události Policií ČR převrátili škodovku zpět na kola a odtáhli ji na nedalekou autobusovou zastávku. Druhé vozidlo také odstavili mimo hlavní vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet