Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v podzemních garážích nákupního centra v Třinci zaměstnal čtyři jednotky, prostory byly zakouřené

V pátek 19. dubna 2013 v podvečer, pár minut před půl sedmou hodinou večerní, byl na operační a informační středisko hasičů ohlášen požár a zakouření v podzemních garážích nákupního centra Hypernova v Třinci – Lyžbicích, na ulici Lidická.

Bezprostředně po ohlášení události, v 18:31, vyjela na událost jednotka profesionálních hasičů z Třince a tři jednotky dobrovolných hasičů z Jablunkova, Bystřice a Třince – Guty.

Po příjezdu hasičů na místo a průzkumu místa události se naštěstí ukázalo, že se jedná o požár menšího rozsahu. Z důvodu poruchy na elektroinstalaci došlo k poškození a požáru svítidla. Požár způsobil značné zakouření prostorů podzemních garáží.

Hasiči požár uhasili přenosným hasicím přístrojem. Při požáru nedošlo k žádnému zranění návštěvníků ani zaměstnanců a událost nezpůsobila ani žádné vážné omezení provozu obchodního centra.

V pátek večer se museli návštěvníci obchodního centra obejít pouze bez možnosti parkování vozidel v podzemních garážích, které byly z důvodu požáru a následných oprav elektroinstalace uzavřeny.

por. Ing. Marek Gašparín
zástupce tiskového mluvčího
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Sdílet