Neděle 28. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Berouně se střetl osobní vlak s osobákem, při nehodě byly zraněny dvě osoby

Jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun s technikou RZA-VW, CAS20-Iveco, AV14-T815 a VEA Škoda Yeti společně s jednotkou HZS podniku SŽDC a. s. s technikou CAS20-Scania a VEA spolupracovaly dne 20. dubna ve 14:35 se zdravotnickou záchrannou službou, Policií ČR a Městskou policií Beroun u dopravní nehody osobního automobilu a vlaku v Berouně.

Po příjezdu jednotky na místo zásahu bylo zjištěno, že došlo ke střetu osobního vozidla Opel Vectra a motorového vozu REGIONOVA 814 19–2 na železničním přejezdu v ulici Tylova v Berouně. Při nehodě utrpěla dvoučlenná osádka automobilu zranění – spolujezdec se nacházel před příjezdem hasičů mimo vozidlo, řidiče vyprostili hasiči pomocí hydraulického vyprošťovacího nářadí za asistence lékaře ZZS. Ve vlaku nebyl zraněn nikdo.

Dále hasiči zajistili přistávací plochu pro vrtulník letecké záchranné služby, který transportoval zraněného řidiče do nemocnice, na vozidle provedli protipožární opatření a po zadokumentování nehody odstranili vrak mimo kolejiště pomocí vyprošťovacího automobilu.

Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací (bez závor), která byla v době příjezdu Drážní inspekce na místo nehody v činnosti. Zda bylo přejezdové zabezpečovací zařízení v činnosti i v době vzniku mimořádné události bude zjištěno ze záznamového zařízení přejezdu.

Škoda byla odhadnuta na 50 000 Kč na vlaku. Škoda na osobním automobilu byla odhadnuta na 100 000 Kč. Celkově byla škoda odhadnuta na 150 000 Kč. Provoz na trati byl obnoven v 17.55 hodin.

mjr. Ing. Tomáš Hradil
velitel stanice Beroun
HZS Středočeského kra­je

Sdílet