Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Šestý ročník retro soutěže Žernovská osmička je již minulostí

Dne 20. 4. 2013 proběhl 6. ročník již tradiční retro soutěže Žernovská osmička, kterou pořádá SDH Žernovka Praha-východ. Tento ročník byl poprvé nešťastně postižen nepřízní počasí, která se podepsala na malé účasti sborů.

Neznamenalo to však že by se nesoutěžilo, naopak. Družstva, která přijela podávala výkony a dobře se při tom bavila. Tato soutěž je netradiční už díky počtu soutěžících, kteří jsou povinni mít družstvo 1+8 a podle starého cvičebního řádu provádět vše podle regulí. Velitel ze spojkou provádějí náročný průzkum a až po vydání rozkazu družstvo útočí.

Také výzbroj družstva je striktně dána, že stroj musí být pouze PS8, rozdělovač vřetenový atd. Myslím, že i divácky je toto klání zajímavé a že divák má o zábavu postaráno. K jeho pohodlí bylo samozřejmě zajištěno občerstvení s dobrým PIVO&LIMO. Pevně doufáme, že další ročníky navštíví více družstev z širšího okolí a že počasí bude stejně příznivé jako všechny 0–5.

Výsledky letošního ročníku dopadly pro pořádající sbor nad očekávání. Loňský vítěz Tismice odevzdal putovní pohár družstvu ze Žernovky, na 2. místě se umístili nováčci závodu družstvo z Babic a na 3. místě se zařadilo družstvo z nedalekých Štíhlic, které přišlo o druhé místo jen o vlásek.

SDH Žernovka

Sdílet