Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dodávka skončila mimo komunikaci, ze tří zraněných bylo nutné jednu osobu vyprostit

K vážné dopravní nehodě došlo dnes 22. dubna ráno na silnici u městské části Svobodné Dvory v Hradci Králové. Před půl sedmou ráno u pneuservisu havarovala dodávka Ford Transit s tříčlennou posádkou.

Ta vyjela ze silnice, vjela do příkopu a převrátila se přes střechu. Vozidlo nakonec skončilo na pravém boku. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská s technickým automobilem a cisternou. Ti byli na místě události jako první ze záchranných složek a po provedeném průzkumu zjistili, že jeden muž se dostal ven bočním oknem a další dva pasažéři jsou stále uvnitř převrácené dodávky.

Společně s nimi byl uvnitř jeden z projíždějících řidičů, který pomáhal nejvážněji zraněnému spolujezdci ze zadní sedačky. Druhý muž nevykazoval známky vážného zranění. Po příjezdu záchranářů a příletu záchranářského vrtulníku se ke zraněnému muži dostal bočním oknem také lékař, který provedl nezbytné zajištění životních funkcí.

Hasiči museli vyříznout přední okno dodávky a odstřihnout přední sedačky, aby bylo možné spolujezdce vyprostit. Druhý pasažér po odstranění předního skla vyšel z vozidla sám. Těžce zraněný pětatřicetiletý spolujezdec byl zajištěn do nosítek, vyproštěn ven z dodávky a transportován do vrtulníku, který jej přepravil do královéhradecké nemocnice. Tam byli převezeni také další dva muži ke kontrolnímu vyšetření. Hasiči zabezpečili dodávku proti požáru a odpojili autobaterii. Převrácení vozidla a jeho vyproštění zajistila specializovaná firma. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Foto: požární stanice Hradec Králové – Pražská

Sdílet