Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: V Českých Budějovicích hořel bývalý kabaret, hasiči dostali požár rychle pod kontrolu

Šest minut po půl desáté dopolední přijalo Operační středisko HZS Jihočeského kraje od Policie ČR informaci o požáru v objektu bývalého kabaretu v Průmyslové ulici v Českých Budějovicích.

K zásahu vyjely osádky dvou cisteren profesionálních hasičů z českobudějovické stanice, automobilová plošina a jako posilová jednotka také cisterna pro velkoobjemové hašení.

Když hasiči z požáru přijeli, šlehaly ze střešního okna plameny. Průzkum, který hasiči vzhledem k silnému zakouření objektu provedli v dýchací technice, ukázal, že hoří v podkroví domu a že požár se zatím nerozšířil do nižšího patra a ani do střechy. V budově, která je již delší dobu nepoužívaná a téměř vybydlená, nikdo nebyl.

Rychlým zásahem hasičů se podařilo požár do deseti minut od příjezdu dostat pod kontrolu. Jednotka pak pokračovala v dohašování a ochraňování domu, jež s bývalým kabaretem přímo sousedí. Úplnou likvidaci požáru velitel zásahu nahlásil v 10:39 hodin.

Poté se všechny zásahové vozy vrátily na základnu. Výše škody způsobené požárem byla vyšetřovatelem HZS a Policií ČR předběžně stanovena na Kč 250 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření. Ohledání požářiště provede vyšetřovatel HZS s Policií ČR v odpoledních hodinách.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet