Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V šachtě s parovodem v Hradci Králové hořel odpad, jedna osoba byla při požáru zraněna

K ohlášenému požáru v podzemní šachtě s parovodem vyjeli dnes 24. dubna dopoledne hasiči do ulice Zborovská v Hradci Králové. Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen v 09:15 hodin.

Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové s technickým a velitelským automobilem a dvěma cisternami. Po příjezdu na místo šlehaly z odkrytého kanálu plameny. Nedaleko místa zásahu se pohyboval muž, který přespával v šachtě u parovodu.

Ten se dostal ven dříve než se požár matrace a dalšího odpadu rozhořel. Přesto utrpěl drobnější popáleniny v obličeji a bylo také podezření na nadýchání zplodinami hoření. Hasiči prohlédli muže a nasadili mu kyslíkovou masku. Na místo byla povolána záchranná služba, která zraněného ošetřila a převezla k dalšímu vyšetření do nemocnice. Muž, který přebýval pod zemí, informoval hasiče, že se v šachtě nachází dvoukilogramová propanbutanová lahev. Hasiči celý prostor šachty ochladili velkým množstvím vody.

Jeden z hasičů následně sestoupil do šachty a zkontroloval celý prostor i propanbutanovou lahev. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření vyšetřovatelů hasičů a Policie ČR. Požár nezpůsobil žádné škody na majetku.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet