Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár střechy v Plzni způsobil nedopalek cigarety, hasiči společně s policií evakuovali celý bytový dům

Ve čtvrtek 25. dubna 2013 třicet minut po půlnoci vyjely tři jednotky plzeňských hasičů k požáru střechy třípatrové budovy v Křížkově ulici. Když přijeli na místo, byla ohněm zasažená plocha zhruba 5×5 metrů.

Hasiči společně s policií evakuovali z budovy 21 lidí a to včetně dětí, plus někteří opustili budovu sami. Pro evakuované hasiči přistavili autobus. Ve dvě hodiny pominula všechna nebezpečí a obyvatelé nezasažených bytů se mohli vrátit do svých domovů.

Na likvidaci požáru ve střešním plášti nad půdní vestavbou hasiči nasadili dva proudy, z toho jeden z výškové techniky. Postupně rozebrali ohněm zasaženou část střechy a dohasili skrytá ohniska.

Požár se do obytných prostor nerozšířil. V důsledku hasebních prací došlo k průsaku vody do bytů pod místem požáru. Majitelé si zajistili náhradní ubytování sami.

Příčinou požáru byl nedopalek cigarety odhozený do hořlavého materiálu na balkoně podkrovního bytu a odtud se přes zavěšené prádlo rozšířil až do střešního pláště. Dle předběžného šetření oheň napáchal škody za 200 tisíc korun, uchráněné hodnoty se odhadují na jeden milion.

Zasahující jednotky:

  • HZS Plzeň-Košutka
  • HZS Plzeň-Střed
  • JSDH Bílá Hora
Pavla Jakoubková
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje
Sdílet