Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zcela zničil dřevěný zahradní přístřešek v Prasklicích, majitel jej způsobil svou nedbalostí

Včera ve 14:14 hodin byl na tísňovou linku zlínských hasičů oznámen požár dřevěné kůlny, která se měla nacházet poblíž objektu rodinného domu v obci Prasklice na Kroměřížsku.

Na místo hlášené události byly bezprostředně po vyhodnocení volání vyslány jednotky profesionálních hasičů z Morkovic a Kroměříže. Současně byl vyhlášen také požární poplach jednotkám dobrovolných hasičů ze Zdounek a Morkovic – Slížan. Na místo požáru tak celkově mířily čtyři cisternové automobily.

Po příjezdu hasičů z Morkovic bylo zjištěno, že došlo k celkovému zasažení dřevěného zahradního přístřešku o půdorysu asi 3 × 10 m včetně jeho vybavení. I přes rychlou lokalizaci požáru byl objekt prakticky celý zničen. K rozšíření požáru na okolí se však podařilo zabránit.

Současně s rozebíráním konstrukcí a ochlazováním prostoru požářiště hasiči, začal na místě pracovat i vyšetřovatel požárů. Ten následně zjistil, že za požárem, který podle majitele způsobil škodu asi 10.000,– Kč stojí jeho nedbalost.

V blízkosti zasaženého objektu se nacházelo otevřené a neohraničené ohniště, na kterém byl pálen dřevní odpad. Z tohoto ohniště se následně požár rozšířil na dřevěný přístřešek.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet