Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Karlově na Jičínsku shořela střecha chalupy, škoda je 5 milionů korun

Pět jednotek hasičů likvidovalo dnes 25. dubna časně ráno požár zděné rekreační chalupy v Karlově na Jičínsku.

Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen v 04:33 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Nové Paky a Jičína, dále dobrovolní hasiči z Nové Paky, Staré Paky a Pecky.

Při příjezdu první jednotky hasičů na místo byla celá sedlová střecha s pálenými taškami v plamenech a následně se vlivem vysokého žáru propadla. Hasiči nasadili několik vodních proudů a požár v 05:11 lokalizovali. Následně prošli a prohledali celý objekt, ale nikoho uvnitř nenašli.

Hasičům se podařilo zabránit rozšíření požáru i do obytného přízemí chalupy. Po lokalizaci požáru rozebrali zničenou střešní konstrukci a dohasili ohniska. Požár zničil celou střechu, poškodil skleněné výplně u oken a dveří a obytné místnosti byly zasaženy zplodinami hoření.

Hasiči uhasili požár krátce po sedmé hodině ráno. Na místě stále zůstává jednotka dobrovolných hasičů ze Staré Paky a také tým vyšetřovatelů hasičů a Policie ČR. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na pět milionů korun. Příčiny vzniku požáru jsou stále v šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet