Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Turnovsku vylétl osobní automobil z dálnice, jeho řidič zemřel

Tři jednotky hasičů včera zasahovaly u tragické dopravní nehody, která se stala nedaleko Turnova v nájezdu R35 na R10. Hasičům byla událost ohlášená v 19:49 hodin a na místo ihned vyrazili profesionální hasiči z Turnova, Liberce a turnovská dobrovolná jednotka.

Vůz Renault Laguna v zatáčce doslova přelétl přes svodidla, několikrát se otočil a dopadl zhruba po 100 metrech do nízkého porostu. Řidič byl nalezen několik metrů od vozila a přivolaný lékař konstatoval smrt.

Hasiči provedli protipožární opatření a pomáhali s prohledáváním okolí, neboť bylo třeba se ujistit, že muž cestoval ve voze sám. Nikdo další nebyl nalezen. Podrobnosti nehody jsou v šetření PČR a taktéž možná souvislost s nehodou, která se stala o několik hodin dříve v Liberci, kde řidič vozu srazil v Žitavské ulici motocyklistu a z místa nehody ujel.

Hasiči pomáhali PČR při vyšetřování a osvětlovali místo zásahu, poté převrátili havarovaný vůz zpět na kola a odtáhli ho k silnici. Uniklé provozní náplně zasypali sorbentem. Jednotka turnovských hasičů se vrátila na základu až po půlnoci.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet