Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rozsáhlý požár dvou dřevníků na zahradě rodinného domu

Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů z Holešova a Kroměříže se dvěma cisternami a jednotky sboru dobrovolných hasičů ze Zahnašovic, Hulína a později i Holešova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru dvou dřevníků v zahradě rodinného domu.

Dne 15. 1. 2007 v 04:46 hod. byli hasiči informováni o požáru kůlny v obci Zahnašovice.

Už v době zjištění požáru byly dřevníky v plamenech a požár hlásili na tísňovou linku jak majitelé, tak i sousedé. Jako první na místo dorazili místní dobrovolní hasiči, kteří se snažili o rychlou lokalizaci požáru. Po příjezdu dalších jednotek se podařilo požár uhasit. Hasiči museli oba dřevníky postupně rozebrat, protože dřevo bylo ukryto pod krycími plechy, a dostat se tak ke skrytým ohniskům požárů. Dohašovací práce byly ukončeny až v sedm hodin ráno, kdy si požářiště na bezpečnostní dohlídku převzali místní dobrovolní hasiči.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Šetřením bylo zjištěno, že požár kompletně zničil dva dřevníky s uskladněným palivovým dřevem. Požárem způsobená škoda byla majitelem vyčíslena na 80 000 Kč. Případ je nadále v šetření, a ze stanovených možných verzí vzniku požáru nebyla zatím vyloučena nedbalost ani úmysl neznámé osoby.

mjr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet