Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

První letošní hasičská okrsková soutěž na berounsku

Na fotbalovém hřišti v Chodouni se za slunečného počasí uskutečnila v sobotu 27. dubna první okrsková soutěž v požárním sportu na okrese Beroun v roce 2013.

Místo konání nebylo vybráno náhodně, ale je spojeno s letošním výročím založení Sboru dobrovolných hasičů Chodouň před 110-ti lety. K prezenci soutěže okrsku č. 10 se dostavily následující Sbory dobrovolných hasičů Zdice tři družstva mužů a jedno žen, Černín družstvo mužů i žen a ostatní pouze mužská družstva Bavoryně, Hředle a Chodouň.

Soutěžilo se ve štafetě 8×50 metrů, kdy každý úsek byl spojen s konkrétním hasičským úkolem například připojení proudnice na hadici, přenesení ručního hasicího přístroje, našroubování sacího koše na savici, rozvinutím a spojením hadic atd. Následně pokračovala soutěž požárním útokem s nástřikem vody do terčů. V letošním roce bylo přistoupeno k novince a to možnosti druhého pokusu požárního útoku, pokud se první nezdařil. Možnost opakovaného soutěžního pokusu využila většina soutěžních družstev.

Celkem soutěžilo 56 hasičů a 16 hasiček. První mezi muži bylo družstvo ze Hředel, které obdrželo putovní pohár věnovaný starostou obce Chodouň panem Františkem Rambouským, na druhém místě se umístily Zdice I následované na třetím místě domácím družstvem z Chodouně. Další pozice obsadily družstva Černín, Zdice II, Zdice III a Bavoryně.

Mezi hasičkami zvítězily ženy z Černína před Zdickými. Vítězná družstva z obou kategorií postupují na Okresní kolo soutěže v požárním sportu, které se uskuteční v sobotu 1. června na fotbalovém stadionu v Hořovicích.

Ing. Mgr. Hynek Černý
starosta SDH Černín

Sdílet