Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Střet motocyklu se srncem měl následky pro motorkáře i jeho spolujezdkyni, oba skončili v péči zdravotníků

Se střety automobilů s lesní zvěří, která se pohybuje po komunikacích se setkáváme poměrně často. Tyto nehody mají fatální následky většinou pro samotnou zvěř, u vozidel nehody končí zpravidla poškozením karoserií.

V případě střetu motorky se srnou, kancem nebo i menšími zvířaty můžou být následky, vzhledem ke zcela rozdílné ochraně motorkáře, velmi vážné.

K jedné z takových nehod došlo včera před devátou hodinou večerní na komunikaci I.tř č. 49 poblíž Vizovic. Událost byla na tísňovou linku zlínských hasičů oznámena v 20:53 hodin. Na místo nehody byla vyslána jednotka profesionálních hasičů centrální stanice Zlín s jedním zásahovým vozidlem.

Po příjezdu hasičů bylo velitelem zásahu zjištěno, že došlo ke kolizi motocyklu zn. Honda CBF 125 se srncem. Na místě události zasahovala posádka zdravotnické záchranné služby, která měla ve své péči zraněného motorkáře a jeho spolujezdkyni. Jednotka zabezpečila místo nehody světelnými kužely a provedla nasvícení prostoru pro snadnější práci záchranářů, kterým také naši hasiči poskytovali svou pomoc.

Po odvozu obou zraněných bylo místo události předáno policistům a jednotka se vrátila na stanici do Zlína.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet