Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pět osob bylo zraněno u dvou nedělních nehod na Vyškovsku, pro jednu přiletěl i vrtulník

Hned ke dvěma nehodám se zraněními vyjížděli v neděli 28. dubna odpoledne policisté a hasiči na Vyškovsku. Ta vážnější se stala na silnici vedoucí od obce Otnice do Bošovic, kde devětašedesátiletý řidič v mírné levotočivé zatáčce strhl řízení vpravo, najel na krajnici, která se s vozidlem značky Citroën ZX utrhla a auto skončilo na střeše na poli.

Osmnáctiletý spolujezdec ze zadního sedadla byl se zraněními převezen do nemocnice vrtulníkem, druhý osmnáctiletý spolujezdec a řidič auta skončili také v nemocnici. Alkohol u řidiče nebyl zjištěn, na vozidle vznikla škoda ve výši asi 40 tisíc korun.

Druhá nehoda se pak stala v Rousínově. Jednadvacetiletý řidič jel se Škodou Favorit od Vyškova, začal zastavovat u krajnice, aby jeho spolujezdec mohl vystoupit. Za autem však jela v té době dodávka značky Iveco, jejíž řidič si nevšiml zastavujícího auta a narazil do něj.

Po střetu byli řidič i spolujezdec z Favoritu převezeni s lehkými zraněními do nemocnice. Na vozech vznikla škoda ve výši asi 70 tisíc, dechová zkouška u obou řidičů vyloučila, že by před jízdou pili alkohol.

por. Mgr. Iva Šebková

Sdílet